O mnie

Z wykształcenia jestem dietetykiem, a od 18 roku życia wspomagam firmę mojej mamy, gdzie mogę się realizować jako dietetyk i kucharz. Pasję gotowania odkryłam pod koniec liceum, jednak gotuję odkąd tylko pamiętam.

Pierwszy raz zrobiłam placki, jako malutka dziewczynka wręczając je tacie. Co z tego, że pomyliłam cynamon z kardamonem, mój tester był zachwycony. Będę to pamiętać do końca życia, ponieważ jako jedyna i najmłodsza córka Macieja Kuronia, miałam możliwość bycia w kuchni od małego. Dzięki rodzinnym tradycjom, mam podstawy a dzięki braciom nauczyłam się smakować. Krok po kroku, starannie przekazane nauki doprowadziły do tego, że od lat prowadzimy fundację „Kuroniówka” oraz bistra w Warszawie. W 2017 roku zgłosiłam się do Masterchefa, który dał mi mozliwość podjęcia współpracy z wieloma firmami, gotowania z telewizji, prowadzenia szkoleń, wiele warsztatów i szkoleń.

Sama jestem zwolenniczką zabawy w kuchni, odkrywam nowe smaki poprzez próbowanie i dodawanie rzeczy niepozornych.

Prywatnie uwielbiam podróżować, pływać, jeździć na nartach, chodzić z psami na spacer, oraz spędzać czas z najbliższymi.