Bez kategorii

Owoce pod orzechową kruszonką

0 komentarzy

Kruszonka to mój sekret. Zawsze w domu mam masło, makę i cukier a najlepiej jak czeka w zamrażarce. Wystarczy, że dodasz ulubione owoce zetrzesz kruszonkę i masz wysmienity deser gotowy!

Owoce pod orzechową kruszonką

Porcje

4

porcje
Czas przygotowania

15

minut
Czas gotowania

10

minut
Kalorie

1000

kcal

Składniki

  • Opakowanie rozmrożonych owoców np. owoców leśnych, wiśni

  • 2 jabłka

  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego

  • 100 g mąki pszennej

  • 100 g mielonych orzechów włoskich

  • 100 g brązowego cukru

  • 100 g masła

  • duża szczypta cynamonu

Przepis

  • Jabłka obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z owocami, dodaj cynamon, cukier waniliowy, łyżkę cukru, przełóż do żaroodpornej formy.
  • Masło wymieszaj z cukrem, mąką i orzechami,  gotową kruszonką posyp owoce.
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piecz przez 25-30 minut, aż się zrumieni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*